Se dette nyhedsbrev i en browser
Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser"
 
                                                                                                                                                                                             Februar 2024

Kære Fremmer.
 
Jeg tror, at nogle af de første, der mærker foråret er på vej på trods af regn, sne og blæst er os sejlere. Mange planlægger allerede klargøring og måske nye tiltag på båden.
Under alle omstændigheder kan du her se, hvornår din båd skal være klar til at komme i vandet. Det er sidste gang det sker fra "kulpladsen". Læs også om vores kommende kajprojekt.
 
Medlemsmødet om kommende aktiviteter i Frem blev en stor succes. 30 mennesker meldte sig til at tage en tørn. De mødes måske sammen med nye allerede d. 20 februar.
 
Men inden bådene kommer i vandet mødes vi selvfølgelig også til Mad og Foredrag. Også i februar er det et spændende menneske, der er på "scenen". Direktøren Asser Amdisen fra Georg Stage Fonden fortæller om det gamle skoleskib, som er endnu mere vigtig i dag end den gang for fremtidens unge.
 
Fredagsbaren i begyndelsen af marts disker igen op med lækker mad.
 
Du kan også læse om nyt fra Sejlerskolen eller var det noget at blive frivillig hjælper i K.Ø.S. og samtidig se glade børn på vandet ?. 
 
Derfor endnu en gang :Velkommen ombord
 
  
 Med venlig hilsen 
Øresunds Sejlklub Frem
 
 
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet fremover? Frameld dig via linket nederst i dette brev.
 

Indkaldelse til generalforsamling 2024

Klubben indkalder hermed til årets generalforsamling tirsdag 12. marts 2024 kl. 19:00 i salen i klubhuset. Dagsordenen bliver offentliggjort senest 8 dage inden generalforsamlingens afholdelse.
Ifølge vedtægternes stk 9 var der deadline for indsendelse af forslag til vedtægtsændringer 1. Februar, ændringsforslag skal udsendes samtidig med indkaldelse –Ændringsforsalg
Forslag, der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse, og de skal optages dagsordenen.

MAD OG FOREDRAG

I de kolde vintermåneder rykker vi sammen,  Vi spiser sammen kl 18.00, inden vi er klar til at fortære et godt foredrag kl 19.00. Vi spiser sammen og lytter til spændende foredrag bagefter.
 
Det foregår den sidste torsdag i oktober, november, januar, februar og marts måned.
 
Torsdag 29/2 2024
DIREKTØR ASSER AMDISEN
GEORGS STAGE.
Verdens ældste sejlende søfartsskole og verdens mest moderne erhvervsuddannelse. 
 
kl.18.00
1 portion boller i karry, 1 øl/vand/vin til 90 kr. bestilles på madogforedrag@gmail.com.  SENEST MANDAG 26/2
 
kl.19.00 - 21.00
Siden det første skoleskib sejlede ud fra København i 1882, har skoleskibet GEORG STAGE uddannet tusindvis af unge til et liv på havet. Der er sket meget, siden det første skoleskib sejlede ud fra København for mere end 140 år siden, og både skibet, de unge og det blå Danmark har forandret sig, fortæller skoleskibsdirektør og historiker Asser Amdisen historien set fra dækket af verdens mest moderne søfartsskole - den tremastede fuldrigger GEORG STAGE af København.
Asser Amdisen mener også, at søfarten og sømænd kommer til at spille en meget stor rolle i forhold til den grønne omstilling og fremtidens klimaudfordringer.
 
KOMMENDE MAD OG FOREDRAG
  
Torsdag 21/3 2024 ( Bemærk ændret dato grundet påske)
ESBEN JESSEN
FRA SVANEMØLLEN TIL POLYNESIEN i EN POLYNESISK KANO
.

OPFØLGNING PÅ MEDLEMSMØDE OM AKTIVITET I KLUBBEN 20.FEBRUAR

VI SKAL SAMMEN GØRE VORES SEJLKLUB TIL EN ENDNU BEDRE KLUB.

                                   DER ER OGSÅ BRUG FOR DIG.          

MEDLEMSMØDET i FREM TORSDAG 18.januar blev en succes
50 engagerede klubmedlemmer var mødt frem og havde høj aktivitet, der var samtidig en god stemning og mange forslag til kommende aktiviteter.

I alt 30 medlemmer skrev sig på lister der gik rundt og
dermed tilkendegav, at de gerne ville kontaktes i forhold til at følge
op.

De/du er nu inviteret til at møde op i klubhuset tirsdag den 20. februar kl.19.00. så grupperne kan drøfte den videre opfølgning, herunder
hvilke initiativer, der så skal sættes i gang.
Medlemmer, der ikke var med til det første møde er velkomne til at møde op. Aktivitetsudvalget vil sørge for kaffe og kage.

Kan aktiviteterne fx foregå inden for rammerne af de eksisterende udvalg
og er der nogen, der gerne vil være med i et af disse? Eller skal det
gøres på en anden måde?

SØSÆTNINGSLISTER OG NYE PRISER

Foråret nærmer sig og søsætningslisterne er allerede klar fra pladsudvalget.
Hvis du vil vide, hvornår din båd skal i vandet, så kig her
 
Om søsætning og ophaling
Søsætning og ophaling foretages af Svanemøllehavnens folk. Du sørger for at din båd er klar med påsatte fendere samt bådefortøjninger foran og agter og du er til stede ved søsætning. Dit stativ eller dine bukke stiller du på pladsen som anvist af Svanemøllehavnens folk.
 
Fremtiden på Kulpladsen
Vi har nu fået endelig besked fra Ørsted, vi råder over kulpladsen til den 1.6.2024. Vi er, sammen med de andre sejlklubber, i dialog med Københavns Kommune og By & Havn, om en ny løsning.Mere info følger.
Priser på pladsen, priser for optagning til bedding og i sætning m.m.
https://oesf.dk/baadejer/priser-paa-pladsen/

"KAJPROJEKTET"

Vi håber at kunne igangsætte projektet om en ny kaj og bedding så hurtigt som muligt til glæde for alle ØSF-medlemmer, så vi kan få et moderne, opdateret og miljøvenligt anlæg til optagning og søsætning.
 
En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra KAS, SS og ØSF er blevet nedsat, med det formål at finpudse det allerede kendte oplæg for "Kajprojektet". Arbejdet skal sikre, at vi har fuldt kendskab til økonomien samt alle andre relevante detaljer. Det forventes, at arbejdsgruppen afslutter denne del af arbejdet inden for kort tiid, så bestyrelsen kan træffe beslutning om næste skridt. Vi vil løbende orientere blandt andet her i "Koøjet".
 
Dronebillede taget af  Anders Dylov

FREDAGSBAR

FREDAGSBAR 8. MARTS 2024 KL.16 I FREM

Hej alle sejlere

 Du kan komme alene eller med din familie eller venner ned i FREMS hyggelige klubhus. 

Baren åbner kl. 16, hvor der kan købes drikkevarer til rimelige klubpriser.

Omkring kl. 18 kan du købe 1 portion mørbradgryde med ris for 50 kr. inkl. kaffe.

Vores musikanlæg stilles frem, så hvis der en nogen der vil spille, byde på en sang eller andet de har på hjerte, vil det være rigtig hyggeligt.

Vi glæder os til at se jer alle sammen.

Her får I datoerne for fredagsbaren i 2024. (Bemærk det er fremover 2. fredag i måneden)

1.halvår: 12. april, 3. maj og 7. juni

2.halvår: 13. september, 11. oktober, 8. november og 6. december

Nu har i så muligheden for allerede at krydse dem ind i kalenderen. Vi glæder os allerede til at ser jer alle i det nye år

HUSK , AT DU KAN LÆSE BESTYRELSESREFERATER PÅ HJEMMESIDEN ( oesf.dk )

SEJLERSKOLEN

Af Birgit Ryaa Hansen.
 

I uge 6 sendes der informationsmateriale fra sejlerskolen@oesf.dk til alle der skal sejle i sommeren 2024 , hvis du ikke har modtaget mailen, så tjek dit spamfilter.

Faktura på skolepenge udsendes sidst i februar, skolepenge skal være betalt inden 1. April, hvis du ikke har modtaget fakturaen inden 1. Marts så send en mail til kassereren@oesf.dk

Vi forventer at holde introduktionsmøde onsdag 24. April kl 19:30 for alle elever og lærere. De der skal til praktisk prøve i år, skal notere sig at der er repetition af motorlære lørdag 21. September og praktisk prøve lørdag 28. September, søndag 29. September er reservedag hvis vejret forhindrer os i at afholde prøven om lørdagen.

NYT FRA K.Ø.S

Ved Henning Seehausen
 
Overvej muligheden for at bruge DIN GLÆDE ved sejlsport sammen med en masse unge, glade og ivrige sejlere.
 
Måske er dette noget for DIG - eller én du kender? Vi glæder os til at starte den nye sæson med endnu flere gode og engagerede TRÆNERE så vi kan fortsætte vores gode udvikling.
Der er også rigtig gode muligheder for at blive FRIVILLIG i KØS? Med alt fra små, korte opgaver til mere vedholdende roller.
Måske en dag en ny sejler kollega i FREM?
Måske interesseret? Giv vores formand, Henning, et kald på 5239 0400 eller send en mail på formand@kossejlsport.dk
HENT ET GRATIS EKSEMPLAR AF JUBILÆUMSBOGEN
 
Alle medlemmer kan nu hente et gratis eksemplar af jubilæumsbogen på klubbens kontor og til klubbens forskellige arrangementer.
 
Bogen kan også købes for 100 kr på kontoret.
KALENDER:
 
ER DU INTERESSERET  I AT VÆRE PÅ FORKANT. HER FINDER DU ALLE KENDTE DATOER FOR 2024. Hvornår er der bådejermøde, stiftelsesfest og julebanko i 2024 ?
 
 

BRUG HJEMMESIDEN AKTIVT - LÆS OG FORTÆL SELV HISTORIER

På denne side på vores hjemmeside, ligger der historier fra medlemmerne om sejllads og klubliv. Du kan også bidrage. Send en mail til koojet@oesf.dk
 

Medlemskortet

Klubben udsteder medlemskort til alle medlemmer. Kan bruges som legimitation i andre sejlklubber i ind-og udland. Pris 20 kr.
Skal fornys en gang årligt ved henvendelse til klubbens kontor.
Gælder fra 1.april til 1.april.

KONTORET HAR FRA :7/3 ÅBENT torsdage kl. 17.30-19.00 – undtaget helligdage . TELEFON: 30290386,

Nyhedsbreve, hjemmeside og facebook


Susanne Christiansen er redaktør af Nyhedsbrevene, der påregnes at udkomme 6 - 8 gange årligt.

Klubben har en hjemmeside, hvor alle informationer om Øresundsejlklubben Frem er samlet. www.oesf.dk.  Webmaster er Morten Terf Andersen.

Endelig findes der også en facebookside. Øresunds Sejlklubben Frem. Her kan medlemmer kommunikere med hinanden. Administrator er Morten Terf Andersen.

Har du ris eller ros, gode historier, spændende arrangementer eller flotte billeder, så send dem endelig til koojet@oesf.dk.
 

DEADLINE TIL NÆSTE ORDINÆRE NYHEDSBREV 1.marts 2024

Om dette nyhedsbrev

 
  • Nyhedsbrevet udgives af Øresunds Sejlklub Frem.
  • Læs mere om klubben på www.oesf.dk
  • Bliv medlem af klubbens facebookgruppe Øresunds Sejklub Frem
  • Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig igen. Vær opmærksom på, at du derved kan gå glip af nyttige informationer om klubbens aktiviteter mv.
  • Kontorets åbningstid er torsdage 17.30 - 19.00

Frameld dig dette nyhedsbrev