Se dette nyhedsbrev i en browser
Øresunds Sejlklub Frem, maj  2019

Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser"


Kære Fremmer
 
 
Mørke skyer trækker op over vores kære klub. Læs nedenfor, hvordan vi kan miste den nuværende placering af alle vores landpladser.
Derfor dette ekstraordinære nyhedsbrev.
 
Se iøvrigt også pinseturens menu og tilmeld dig til fælles spisning.
 
Nederst aktivitets kalender.
 
Med venlig hilsen
Øresunds Sejlklub Frem
 
 Kender du nogen, der skal have besked, som ikke selv får nyhedsbrevet, så send gerne denne mail videre. Det er nemt at tilmelde sig på forsiden af klubbens hjemmeside www.oesf.dk

Vi sender Nyhedsbrevet pr. post til de meget få, der ikke selv har mailadresser. Kender du nogle, der skal på denne liste, så kontakt klubbens kontor i åbningstiden om torsdagen.
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet fremover? Frameld dig via linket nederst i dette brev.
 

FREMS FREMTID TRUET

Frem er i fare for at miste sin 100 år gammel landplads.
By og Havn har overtaget Svanemølleværket og Svanemølleværkets grund. By og Havn har til opgave, at forhandle med Teknisk Museum, om at flytte ind i dele af det gamle værk, finde ud af, hvad der skal ske inde i resten af værket og samtidig bygge boliger på den resterende del af grunden ( inklusive kulpladsen og der, hvor gasbeholderen står).
 
MEN der skal også bygges et erstatningsanlæg for Svanemølleværket, som kan klare spidsbelastningssituationer og det planlægges til at ligge på størstedelen af Frems gamle plads. (Fra der, hvor Svanemølleværket ”ender” og en lige linje over til KAS grund. Altså hele arealet syd for denne linje (op mod Strandvænget og ikke klubhus/restaurant)). Den første lejekontrakt til denne plads blev underskrevet i 1917).
 
Bestyrelsen og nabo klubberne arbejder i øjeblikket på højtryk for at hindre dette. Vi står ikke alene, men har fuld opbakning fra de andre klubber. Dette kan også have betydning for Svanemøllehavnens fremtid. Frem har samtidg ansat Niels Bak Henriksen, der kan hjælpe os med at kommunikere til pressen, politikerne og interesseorganisationer om, at pladsen er vital for sejlklubbens Frems fremtid.
 
Vi er i øjeblikket ved at stable et ”teknisk møde” på benene med HOFOR, kommunen og vi vil indbyde politikerne, så de ved selvsyn kan se, at dette er andet end en simpel vinteropbevaringsplads for både og opbevaringen ikke blot kan ligge hvor som helst uden at ødelægge klubben.
 
Der nedsat et samlet udvalg af Frem bestyrelsesmedlemmer, repræsentanter for de andre klubber og Svanemøllehavnen, som i øjeblikket arbejder på højtryk. I løbet af kort tid, vil der være udarbejdet et stykke papir med gode argumenter for vores plads og klub, som vi vil opfordre alle til at rekvirere, være Frems ambassadører og snakke med venner, bekendte og ”indflydelsesrige personer” om denne trussel i den nære horisont. Også gode ideer til initiativer er velkomne. Skriv til koojet@oesf.dk
 
Men arbejdet skal gå stærkt, da kommuneplantillægget, som skal danne rammerne for at omdanne vores gamle landplads fra rekreativt område til fjernvarmeplads allerede udkommer til august, og for lokalplanens vedkommende, der skal give By og Havn lov til at disponere over Svanemølleværkets grund, vil processen gå i gang til efteråret.
 
Det nye spidsbelastningsanlæg (fjernvarmeværk) skal stå færdig før Svanemølleværket skal lukke og overgå til Teknisk Museum og boliger i 2023.
 
Det er dog vigtigt at fastslå, at vi indtil videre regner med, at der vil være sikkerhed for vinteropbevaring af Frems både et eller andet sted også i fremtiden.  

KONTORET HAR SOMMERFERIELUKKET: Sidste åbningsdag før sommerferien 20/6, første åbningsdag efter sommerferien 15/8.

STANDER KAN KØBES I RESTAURANT: STOR 65 kr, MIDDEL/LILLE 50 kr.

ÅRETS PINSETUR

PINSETUR 8-10/6 Til SLETTEN
FORSOMMERSTEMNING MED MAD OG MUSIK.
 
Fælles afgang for de, der ønsker det, lørdag klokken 10:00.
Vi ankommer lørdag eftermiddag, hvor festteltet rejses på havnepladsen og havnens borde/bænke placeres under teltet, så det hele er klart til fælles grillaften, hvor hver især har egen grill og forsyninger med
.
Søndag formiddag fra klokken 10 er der sammenkomst i teltet, og efter frokost går vi samlet til Humlebæk Skole, hvor vi spiller rundbold med børnene.
Søndag aften er der fælles middag klokken 18:30 i Sletten Sejlklub i restaurant Kabyssen og derefter musik og dans.
Mandag pakker vi teltet sammen og rydder op og derefter går turen hjem.
 
FÆLLESSPISNING SØNDAG klokken 18:30
MENU: Svinekæber med mos og grønt til 105 kr. pr. person. Dessert koster 55 kr. BAK OP, MØD OP.
 
Tilmelding ved opslag i klubben eller på festudvalget@oesf.dk senest 4,juni 2019. 
 
 
 
Sletten havn

HUSK SOMMERFEST 24/8-20019 HUSK SOMMERFEST 24/8- 2019

VIGTIG NYT TIL ALLE BÅDEJERE

Husk at, hvis du vil have din båd på land til vinter og ikke var sidste år tilmelding senest 1/8 2019.
Hvis du har bukke eller andet udstyr på pladsen- efter forårets udsætninger- skal der ryddes op. Bukke, klodslag og andet udstyr skal mærkes med enten Bådnavn,Medlemsnummer eller Navn. Er det ikke mærket, kan man ikke forvente, det er på pladsen til foråret. 
 
Pladsudvalget.

HUSK AT FORNY PARKERINGSTILLADELSE I KONTORETS ÅBNINGSTID

AKTIVITETSKALENDER 2019

 
 
 
JUNI
8.10/6      Pinsetur
AUGUST
24/8        Sommerfest
OKTOBER
5/10           14.00 Standernedhaling                  
5/10           18.00 Standernedhalings/skolefest 
6/10           Havnetur
 
 
 
31/10         19.00 Mad og foredrag
NOVEMBER
18/11         19.00 Bådejermøde
23/11         18.00 Stiftelsesfest
28/11         19.00 Mad og foredrag
DECEMBER
1/12           14.00 Bankospil
5/1 2020    14.00 Nytårskur

Medlemskortet

Klubben udsteder medlemskort til alle medlemmer. Det giver: 10%  på "dagens ret" i klubbens restaurant. Kan bruges som legimitation i andre sejlklubber i ind-og udland. Pris 20 kr. Skal fornys en gang årligt ved henvendelse til klubbens kontor. Gælder fra 1.april til 1.april

Nyhedsbreve, hjemmeside og facebook


Susanne Christiansen er redaktør af Nyhedsbrevene, der påregnes at udkomme 6 gange årligt.

Klubben har en hjemmeside, hvor alle informationer om Øresundsejlklubben Frem er samlet. www.oesf.dk.  Webmaster er Morten Terf Andersen.

Endelig findes der også en facebookside. Øresunds Sejlklubben Frem. Her kan medlemmer kommunikere med hinanden. Administrator er Morten Terf Andersen.

Har du ris eller ros, gode historier, spændende arrangementer eller flotte billeder, så send dem endelig til koojet@oesf.dk.
 

Om dette nyhedsbrev


  • Nyhedsbrevet udgives af Øresunds Sejlklub Frem.
  • Læs mere om klubben på www.oesf.dk
  • Bliv medlem af klubbens facebookgruppe Øresunds Sejklub Frem
  • Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig igen. Vær opmærksom på, at du derved kan gå glip af nyttige informationer om klubbens aktiviteter mv.
  • Kontorets åbningstid er torsdage 18.30 - 20.00

Frameld dig dette nyhedsbrev