Se dette nyhedsbrev i en browser
Øresunds Sejlklub Frem, november  2017

Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser"


Kære Fremmer.
 
 
 
I denne skrivende stund kommer de allersidste både på land, sejlersæsonen er slut for de fleste og klubbens vinteraktiviteter er begyndt. Sidste uge med et godt bådejermøde og forrige uge med det første Mad og Foredrag - arrangement
 
I kalenderen er den næste fælles begivenhed 120 års stiftelsesfesten og du kan stadig nå at melde dig til god mad og rock and rull. Der kommer også en ny omgang af Mad og Foredrag, hvor vi skal sejle singlehand til Lofoten. Glem ikke det store familiebankospil, hvor der er store præmier på spil og masser af julehygge. Derudover er der jo som de andre år også en række julefrokoster på kryds og tværs i klubben, hvor blandt andet restaurantens store julebuffet er på menuen.
 
I slutningen af nyhedsbrevet får du datoerne for klubbens mange aktiviteter i hele 2018.
 
God læselyst og husk at gemme eller printe Nyhedsbrevet ud, så du kan vende tilbage.
 
Med venlig hilsen
Øresunds Sejlklub Frem
 
 Kender du nogen, der skal have besked, som ikke selv får nyhedsbrevet, så send gerne denne mail videre. Det er nemt at tilmelde sig på forsiden af klubbens hjemmeside www.oesf.dk

Vi sender Nyhedsbrevet pr. post til de meget få, der ikke selv har mailadresser. Kender du nogle, der skal på denne liste, så kontakt klubbens kontor i åbningstiden om torsdagen.
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet fremover? Frameld dig via linket nederst i dette brev.
 

KLUBBEN HAR BRUG FOR DIN E- MAILADRESSE .

Kontoret savner e-mailadresse til de fleste medlemmer, som er indmeldt før 2014. 
 
Vi vil gerne kunne nå alle medlemmer ved personlige henvendelser så som kontingentopkrævning, aftale om ophaling på land og søsætning, optagelse på sejlerskolen m.v.  
 
Samtidig vil vi gerne kunne kommunikere med vores medlemmer hurtigt og effektivt. ( email betyder derudover, at klubben spare penge på porto og kuverter og ikke mindst kommer meddelelser frem hurtigere og mere sikkert til dig). 
 
Send venligst info om dine kontaktoplysninger med mailadresse og evt. mobiltelefon – husk dit fulde navn og/eller medlemsnummer, skriv til: frem@oesf.dk . Hellere nu end i morgen - altså hurtigst muligt.

DU KAN NÅ DET ENDNU: 120 ÅRS STIFTELSESFEST 25 NOVEMBER kl. 18.00

VÆR MED TIL AT FEJRE KLUBBENS 120 ÅRS FØDSELSDAG og JUBILARERNE. 
DET GØRES MED GOD MAD OG DANS TIL ROCK OG RUL.
 
VI STARTER kl.18.00 MED VELKOMSTDRINK PÅ TERASSEN. DEREFTER GÅR VI TIL BORDS.
 
MENU:
Forret : Cremet hummersuppe legeret med økologisk fløde & og tilsmagt med cognac. Brød og smør
Hovedret: Skiver af helstegt kalvefilet med pommes Anna, årstidens grønt samt timian og svampesky
Dessert: Hyldebær fragelite med coulis, Kaffe/ The .
 
DEREFTER DANS TIL OVER THE HILL.
 
Alt dette for 348,-kr. pr person
Tilmelding hos restauratøren (39293385) senest d. 21/11.
 
Tag familie og venner med, alle er velkomne til denne festlige aften.   

"Over The Hill" er et nyt elektrisk rockband med gamle rødder
Med en gennemsnitsalder på mere end 50 år, er der tale om et band med stor kærlighed til ”voksen” rockmusik, og med stor spillemæssig erfaring.

OVER THE HILL’s sammensætning er også speciel: 2 leadsangere, 3 guitarister, 1 bassist og 1 trommeslager, hvilket giver musikken en helt særlig fyldig klang og et særdeles swingende ”drive”.

 OVER THE HILL spiller dels selv- og velgjort materiale, og dels med omhu og kærlighed udvalgte og tilpassede covernumre, som aldersmæssigt spænder lige fra de glade 60’ere til nutidige udgivelser.

Lyt  HER:

YOU TUBE: OVER THE HILL

 
2017 =  17 jubilarer:
 
60 ÅR Else Kjøller og Mogens Hansen
50 ÅR Irma Libner
40 ÅR Connie Barfred - Erik Bahn - Jens-Uve Knauff- Benny Nilsson- Gorm Boa.
25 ÅR Karina Breinholt Holst - Niels Herman Stokholm -  Jimmy Johanson – Ole Olsen – Finn Harup -Tom Ole Bøysen – Bo Tørper – Mikkel Hansen - Kasper Krag Kristiansen

MAD OG FOREDRAG

I vinterens hyggelige mørke og får vi os lidt mad og et spændende foredrag. Det er nu 5. sæson, hvor sejlerne mødes den sidste torsdag i oktober, november, januar, februar og marts.
Frems restaurant serverer mad til 98 kr (drikkevarer kan købes) fra kl.17.30. Foredragene starter kl. 19.00 og slutter 21.00 med en pause. Aller garanteret en hyggelig, oplysende og nogle gange overraskende aften.
 
TORSDAG 30. NOVEMBER: SINGLEHAND FRA SVANEMØLLEN TIL LOFOTEN
 
Claus Hagen (medlem af Frem) sejler tit singlehand i sin 30 fods sejlbåd. Det bliver ind i mellem til nogle lange ture blandt andet til Lofoten.
Claus elsker at være alene ombord. Hør, hvorfor det kan være godt at sejle alene og ikke mindst om turen til Lofoten.
TORSDAG  d. 25. JANUAR:  SØVÆRNET FOR SEJL. THYRA OG SVANEN.
Martin Engelhardt er chef for Svanen, Søværnets øvelsessejlbåd. De har sejlet på store dele af jordkloden sidst var de i Caribien. Hør om togtet og livet ombord.
 

BANKO BANKO BANKO

3.december kl. 14.00
 
HUSK klubbens store julebankospil 2017.
 
Du er velkommen med familie og venner til dette sjove og underholdende arrangement. Det er for alle, både de, der elsker at gå til banko året rundt og de, der synes, at en af julemånedens glæder er det traditionsrige julebanko, men også for jer, der aldrig troede I ville prøve bankospillet.

Du har mulighed for at vinde mange præmier til julemaden og ikke mindst den store fyldige julekurv med 2 ænder, vin og knas til en rigtig god juleaften.

Restauratøren serverer dejlig buffet til medlems pris 98,- kr fra kl 12:00

Mød op, nyd traditionen eller prøv noget nyt, få i hvertfald et par  hyggelige timer i din klub.

 

NYTÅRSKUR 7.JANUAR 2018 kl. 14.00

 
Vi ønsker hinanden GODT NYTÅR med et glas brus. Tag familie og venner med.
 
 
BUFFET FOR MEDLEMSPRIS 98 kr. fra kl. 12.00.

Nyt fra Sejlerskolen

Birgit Ryaa Hansen
 
Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig til sejlads 2018 og deltagelse i klargøring 2 dage, skal du sørge for at gøre det snarest, det sker via skolens hjemmeside på linket til sejlads 2018.sommerkurser
Husk at de arrangementer der er i løbet af vinteren i klubben også er for skolens elever - så mød op og vær med til at gøre vores klub til en aktiv klub.
Billedet er fra dette års føreprøve taget af Niels Voldby.  

NYT FRA HAVNEN

Ved Havnefoged John Vestergaard
 
Bådoptagning.
 
Bådoptagning 2017 er tilendebragt og alt er gået planmæssigt, lastvognen, kørt med Svanemøllehavnens personale, har udført opgaven i hele optagningsperioden uden ”hjælp” udefra. Porten til midtermolen er sat op, HUSK at få ændret dit adgangskort/havnekort til porten (NY ADGANGS KODE for 2017/18 )  
Kulpladsens både er kommet op, og det gik planmæssigt (efter udsættelse på grund af blæst red.) med den store kran. Adgangskort ( portkort ) til ”kulpladsen” kan erhverves på havnekontoret.  
HUSK at sikre dit stativ / bukke mod vinterens storme og husk at sikre stige og andre løse genstande i at falde ned når båden står på land, stiger der ikke er i brug bør låses fast liggende på jorden så de ikke kan bruges af uvedkomne.
HUSK at tage indhaler og fortøjninger,  for/agter,  med, når pladsen forlades gamle fortøjninger og indhalerliner indsamles af havnepersonalet sidst i november uden ansvar ( jævnfør § 23 i havnereglementet) og husk også at sejl har bedst af at blive taget med hjem for vinteren.
HUSK hvis du har batterier i båden vinteren over,  at lade dem op og tage den ene polsko af.  
 
Parkering ved Svanemøllehavnen:
 
Parkering ved Lautrupkaj er stadig tilladt, der kræves dog betaling hele døgnet. Parkering ved Strandvænget er stadig det samme, der er 3 timers parkering indtil kl. 17 udfor roklubberne og fri parkering i ”skråparkeringen”  HUSK der er stadig ensrettet, pas på cyklister, der bliver igen trafik i begge retninger når Nordhavnsvejen åbner d. 20 november 2017, men indtil d. 29 dec. 2017 bliver det kun lokalsporet op til Østerbrogade/Strandvejen der åbnes for trafik.  
Førstehjælp.  Der vil blive afholdt et førstehjælp-hjertestarter kursus i januar, datoen vil komme på hjemmesiden.     
 
Ændring af stamdata: Husk at give besked hvis du har ændret adresse, telefon nummer eller andre kontaktoplysninger. Havnekontoret får det ikke automatisk fra klubberne.  
 
 Nordhavnsvejen: Der er intet nyt om Nordhavnsvejens forlængelse, der kommer først en afgørelse efter kommunalvalget om hvordan og hvornår arbejdet  skal udføres, dog tidligst i 2020.  
 
Pladser i bero § 15 Hvis man ikke ønsker at gøre brug af sin plads kan man sætte den i bero i op til 3 år. HUSK: Pladser på § 15, hvis pladsen igen ønskes taget i brug i den følgende sæson (2018 ) skal give besked med udgangen af november måned   
 
Havnekontoret vil være lukket mandag aften ( kl. 16,00 – 18,00 ) fra d.15 november 2017 til d.15 marts 2018.
 
Gløgg og æbleskiver i havnehuset tirsdag d. 19 december kl. 14,30 – 16,30 Igen i år vil der være gløgg og æbleskiver i havnehuset, hvor vi har mulighed for at ønske alle en glædelig jul og et godt nytår. Håber at se så mange som muligt denne dag.  
 
Alle ønskes en god og sikker vinter. 

BRUG HJEMMESIDEN AKTIVT - LÆS OG FORTÆL SELV HISTORIER

På denne side på vores hjemmeside, ligger der historier fra medlemmerne om sejllads og klubliv. Du kan også bidrage. Send en mail til koojet@oesf.dk
 

AKTIVITETER I 2017/2018

2017
NOVEMBER
25/11 kl. 18.00 : Stiftelsesfest
30/11 kl. 18.00 : Mad og Foredrag
DECEMBER
3/12: kl. 14.00 : Bankospil
 
2018
 
JANUAR 
07/1: kl.14.00  Nytårskur (Buffet fra kl. 12.00)
25/1: kl.18.00  Mad og Foredrag
FEBRUAR
22/2: kl.18.00 Mad og Foredrag
MARTS
15/3: kl.17.30 Møde for nye medlemmer
29/3: kl.18.00 Mad og Foredrag
APRIL
28/4: Standerhejsning kl 14.00 ( Buffet fra kl 12.00)
MAJ
19.-20.-21/5: Pinsetur
JUNI
 
 
 
 
 
JULI
AUGUST
25/8 kl.18.00 Sommerfest og OLDBOYS race
SEPTEMBER
OKTOBER
6/10 kl 14.00: Standernedhaling
6/10 kl 18.00: Skole- og standernedhalingsfest
7/10 kl 9.00: Havnetur
25/10kl.18.00: Mad og Foredrag
NOVEMBER
24/11 kl. 18.00 : Stiftelsesfest

29/11 kl. 18.00: Mad og Foredrag
DECEMBER
2/12 kl. 14.00: Banko (buffet fra kl. 12.00)
 
JANUAR 2019
6/1 kl.14.00: Nytårskur (buffet fra kl.12.00
 

Medlemskortet

Klubben udsteder medlemskort til alle medlemmer. Det giver: 10%  på "dagens ret" i klubbens restaurant. Kan bruges som legimitation i andre sejlklubber i ind-og udland. Pris 20 kr. Skal fornys en gang årligt ved henvendelse til klubbens kontor. Gælder fra 1.april til 1.april

NY ÅBNINGSTID PÅ KONTORET : TORSDAGE kl. 17.30 -19.00. NYT TELEFONNUMMER: 30 11 39 89

KØB
 
 
Der er stadig eksemplarer af denne fornemme bog om Svanermøllehavnens historie.
100 kr på Klubbens kontor.
 

Nyhedsbreve, hjemmeside og facebook


Susanne Christiansen er redaktør af Nyhedsbrevene, der påregnes at udkomme 6 - 8 gange årligt.

Klubben har en hjemmeside, hvor alle informationer om Øresundsejlklubben Frem er samlet. www.oesf.dk.  Webmaster er Jens Stavnstrup.

Endelig findes der også en facebookside. Øresunds Sejlklubben Frem. Her kan medlemmer kommunikere med hinanden. Administrator er Morten Terf Andersen.

Har du ris eller ros, gode historier, spændende arrangementer eller flotte billeder, så send dem endelig til koojet@oesf.dk.
 

DEADLINE TIL NÆSTE NYHEDSBREV 15 DECEMBER 2017

Om dette nyhedsbrev

 
  • Nyhedsbrevet udgives af Øresunds Sejlklub Frem.
  • Læs mere om klubben på www.oesf.dk
  • Bliv medlem af klubbens facebookgruppe Øresunds Sejklub Frem
  • Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig igen. Vær opmærksom på, at du derved kan gå glip af nyttige informationer om klubbens aktiviteter mv.
  • Kontorets åbningstid er torsdage 17.30 - 19.00

Frameld dig dette nyhedsbrev