Se dette nyhedsbrev i en browser
Øresunds Sejlklub Frem, oktober 2019

Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser"


Kære Fremmer.
 
 
 Bladene er gule, røde og meget få grønne. Men vi håber stadig, at kommuneplanen 2019 vil undgå at ændre status for vores landplads, så den fortsætter med, at være rekreativt område. Læs status længere nede i Nyhedsbrevet.
 
Sæsonens første Mad og Foredragsarrangement er også på plakaten, Der er spændende tur med gråsælerne, den traditionsrige stiftelsesfest og bådejermøde. Læs også om sejlerskolen. Vores dygtige sejlerskoleelever fik alle duelighedsbevis og langt de fleste føreprøve. Sæt kryds i kalenderen. 
 
Læs mere i Nyhedsbrevet, arkiver det eller print det ud.
 
 
 Med venlig hilsen
Øresunds Sejlklub Frem
 
 Kender du nogen, der skal have besked, som ikke selv får nyhedsbrevet, så send gerne denne mail videre. Det er nemt at tilmelde sig på forsiden af klubbens hjemmeside www.oesf.dk

Vi sender Nyhedsbrevet pr. post til de meget få, der ikke selv har mailadresser. Kender du nogle, der skal på denne liste, så kontakt klubbens kontor i åbningstiden om torsdagen.
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet fremover? Frameld dig via linket nederst i dette brev.
 

HØRINGSFRIST ANGÅENDE FREMS LANDPLADS SLUT. INTET AFKLARET

 
 
 
Udsigten for Frems gamle landplads er stadig uafklaret. Vil den i Kommuneplan 19 ændre status fra rekreativt område til forsyningsområde (læs spidlastningsanlæg).
Vi har i mange sammennhænge og flere møder med By og Havn, HOFOR og Københavns kommune gjort gældende, at der må findes en anden plads end vores til anlægget og derfor skal den ikke, som foreslået, ændre status. Frem har samtidig foreslået, at der laves en overordnet plan for Svanemølleværket, grunden omkring det og sejlklubberne, så de kommer til at indgå i en helhed til gavn for sejlerne, det måske kommende Teknisk museum og også Østerbroborgerne. HOFOR undersøger mulighederne for andre placeringer og By og Havn vil måske gerne være med til, at lave en visionær helhedsplan. Men gør jer selv den tjeneste, at læse vores høringssvar.
 
 
 
 
 
Øresundssejlklubben Frem har afleveret et høringssvar Svar til: Hearing 49038 af: Carsten Rieck Mikkelsen, sejlklubberne i Svanemøllehavnen har alvet et omfattende Svar til: Hearing 49038 af: Niels Bak Henriksen, derudover er der kommet indsigelser og opbakning til Frems synspunkt fra Svanemøllehavnen A/S
Sundet, K.A.S , Dansk Sejlunion, Østerbro Lokaludvalg, roklubberne, Dansk idrætsforbund, Foreningen af havne i Danmark (FLID) og en række privatpersoner. Alle høringssvar til KP 19 kan læses på blivhoert.kk.dk
 
 
 
 
 
Erstatningshavn i Nordhavnsbassinet Det røde er plads til opbevaring af både.
AKTIVITETERNE FORTSÆTTER.
 
Selvom høringsfristen er slut, så fortsætter vi i fællesskab med de andre klubber i Havnen med at overbevise politikere og embedsmænd, om ikke at ødelægge en 120 årig gammel sejlklub og skabe usikkerhed i i Danmarks største lystbådehavn om fremtiden, dels økonomisk og dels i forhold til kommende initiativer. Hvem bliver de næste, ingen klubber ønsker eller har mulighed for at lave forbedringer, hvis alt kan ændres. 
Den 30.oktober har vi møde med indbudte politikere, hvor vi endnu en gang vil vise rundt og påvirke før, de skal træffe beslutning.
Samtidig vil vi i slutningen af november holde møde med By og Havn, HOFOR og  Københavns kommunes embedsmænd om muligheden for at placere spidslastningsanlægget et andet sted.
 
Vi satser også på mere presseomtale og har du ideer til aktiviteter her i slutspurten, så kom fluks med dem eller kender du nogle borgerrepræsentanter, så kontakt dem gerne. 

MAD OG FOREDRAG

I vinterens mørke mødes vi og spiser sammen og hører et godt foredrag.
Den sidste torsdag i de 5 vintermåneder: Oktober, november, januar, februar og marts serverer Jeanett mad i restauranten fra kl. 17.30 . Et godt måltid koster 98 kr.
Fra 19-21.00 får vi så et nærende foredrag.
Mød op og vær med til denne 7.sæson.

PROGRAM FOR MAD OG FOREDRAG SÆSON 19/20

 
 
*TORSDAG 31/10: 19.00 - 21.00 : SEJLUNDERVISNINGENS BARNDOM
Henrik Effersøe fortæller om istandsættelse af Danmarks første skolebåd og sejlerskolernes historie.
 
 
 
 
*TORSDAG 28/11: 19.00 - 21.00 : SØRØVERE PÅ KONGENS NÅDE
Niels Bjørn Hansen fortæller om den gang Øresund var fyldt af kapere, men var de sørøvere eller frihedskæmpere. 
 
 
 
 
*TORSDAG 30/01: 19.00 - 21.00 : ROM og HAVET
Ingvar og også kaldt Rom Thomsen fortæller om, hvorfor Rom hører sammen med det maritime. Og så vil der være mulighed for at smage på udvalgte flasker rom.  
 
 
 
 
 *TORSDAG 27/02: 19.00 - 21.00 : GENNEM RUSLAND OG NORD OM NORGE
Karsten Møller-Hansen fortæller om sommerens tur op gennem russiske floder, nord om Norge og hjem.
 
 
 
 
*TORSDAG 26/03: 19.00 - 21.00 : DET GODE SKIB MARTHA.
Jens Ibenhard fortæller om denne herlige film fra 1967. Han synger også for til udvalgte sange, før filmen vises.
 
 

STIFTELSESFEST 23/11

Det er hyggeligt, sjovt, festligt, højtideligt og så er der fuld knald på
 
 
kl. 18.00: Velkomstdrink Faustina Cava
 
Middag kl. 18.30. 
 
 
Forret: Cremet kold blomkålssuppe
Hovedret:  Oksemørbrad med tilbehør
Dessert:  Pandekager
 
Drikkevarer købes i baren
Under middagen vil de, der har jubilæum blive fejret.
Derefter er der dansemusik med bandet Ditto!
Pris for 3-retters middag er kr. 350 pr. person .
Tilmeding ved at betal på mobilpay: 25471004 (husk at angive navn i mobilpay) eller på opslag i Skipperstuen, betaling til Niels Jørgen Larsen.
 
Tilmelding senest den 16. november 2019. Skynd jer at melde jer til – det bliver sjovt
 
Bandet DITTO underholder

KOM MED GRÅSÆLERNE PÅ KLØVEDALUDSTILLING OG TUR MED SUNDBUSSERNE

Tag med Gråsælerne og Kystskipperne til udstillingen om Kløvedal på Museet for Søfart i Helsingør onsdag den 20. november 2019 Udstillingen »Frihedens Værksted« er baseret på Troels Kløvedals egne oplevelser og fortællinger.
 
Alle fremmere er velkomne
 
Efter dette kulturelle indslag spiser vi på Sundbusserne mens vi »sejler på det stille, dejlige Øresunds blå«. Husk pas eller anden foto-ID.
 
Vi mødes ved museet, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør kl. 10.50. Vi har bestilt en omviser til kl. 11.00. De fleste af os tager med Kystbanen fra Hellerup kl. 9.54 Vi besøger museet, og spadserer tilbage til Sundbussen, der afgår kl. 13.30
 
Tilmelding senest 10. november pr. mail til: gormboa@icloud.com eller telefon 40199952. Vi foreslår, at alle spiser en Pernilleplatte til DKK 116: 1 slags sild, rejer, 1/2 æg, røget laks, roastbeef og brie. Den skal forudbestilles. Der kan også købes andet ombord. Giv besked, hvis du ønsker noget andet.

BÅDEJERMØDE

 MANDAG d. 18 NOVEMER kl. 19.00
 
 
 
Kom og mød vores nye havnefoged og direktør for Svanemøllehavnen A/S. Stil spørgsmål om alt, hvad du kan komme i tanke om, men hør også om de kommende planer for havnen.
 
 
 

SÆT KRYDS I KALENDEREN . STIFTELSESFEST 23. NOVEMBER

Nyt fra Sejlerskolen

Birgit Ryaa Hansen
Årets førerprøve blev afviklet 28. september i fin vind. Vi havde 17 elever til prøve og alle bestod til duelighedsbevis og de 15 til Frem's førerprøve, af disse fik 6 førerbevis da de er helt færdige, til lykke til:  
Robert Ayzma, Astrid Birk Hjuler, Kaare Fries Lustrup, Linda Jørgensen, Freddy Emil Nielsen Schipper, Lars Emil Jørgensen   De øvrige mangler navigation eller natsejlads inden de kan få førerbeviset. Vi håber de nye førere vil være aktive  når der er brug for førere til f.eks. fælles skoletur mv  .
 
 
 DM for spækhuggere: Foto : Sejr Hansen
 Spækuline deltager i DM. Foto: Sejr Hansen
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig til sejlads 2020 og deltagelse i klargøring 2 dage, skal du sørge for at gøre det snarest, det sker via skolens hjemmeside på linket til sejlads 2020   Husk at de arrangementer der er i løbet af vinteren i klubben, også er for skolens elever - så mød op og vær med til at gøre vores klub til en aktiv klub. Du kan se disse i klubbens nyhedsbrev. HUSK MAD OG FOREDRAG ER OGSÅ FOR DIG.
 

FREMBÅD BRONZE I NORDISK MESTERSKAB

Nordisk mesterskab for H-både er sejlet i svenske Gränna i Vättern, hvor danske Team Forstas fra Øresunds Sejlklub Frem med skipper Morten Scheel Nielsen, Jesper Friis og formand for de danske H-båds sejlere Henrik Toft opnåede bronze i et lidt reduceret felt på 15 H-både.

AKTIVITETSKALENDER

 
OKTOBER
31/10         19.00 Mad og foredrag
NOVEMBER
18/11         19.00 Bådejermøde
23/11         18.00 Stiftelsesfest
 
 
   
 
 
 28/11         19.00 Mad og foredrag
DECEMBER
1/12           14.00 Bankospil
5/1 2020    14.00 Nytårskur

BRUG HJEMMESIDEN AKTIVT - LÆS OG FORTÆL SELV HISTORIER

På denne side på vores hjemmeside, ligger der historier fra medlemmerne om sejllads og klubliv. Du kan også bidrage. Send en mail til koojet@oesf.dk
 

Medlemskortet

Klubben udsteder medlemskort til alle medlemmer. Det giver: 10%  på "dagens ret" i klubbens restaurant. Kan bruges som legimitation i andre sejlklubber i ind-og udland. Pris 20 kr. Skal fornys en gang årligt ved henvendelse til klubbens kontor. Gælder fra 1.april til 1.april

ÅBNINGSTID PÅ KONTORET : TORSDAGE kl. 17.30 -19.00. TELEFON: 30 11 39 89

KØB
 
 
Der er stadig eksemplarer af denne fornemme bog om Svanermøllehavnens historie.
100 kr på Klubbens kontor.
 

Nyhedsbreve, hjemmeside og facebook


Susanne Christiansen er redaktør af Nyhedsbrevene, der påregnes at udkomme 6 - 8 gange årligt.

Klubben har en hjemmeside, hvor alle informationer om Øresundsejlklubben Frem er samlet. www.oesf.dk.  Webmaster er Jens Stavnstrup.

Endelig findes der også en facebookside. Øresunds Sejlklubben Frem. Her kan medlemmer kommunikere med hinanden. Administrator er Morten Terf Andersen.

Har du ris eller ros, gode historier, spændende arrangementer eller flotte billeder, så send dem endelig til koojet@oesf.dk.
 

DEADLINE TIL NÆSTE NYHEDSBREV 15.november

Om dette nyhedsbrev

 
  • Nyhedsbrevet udgives af Øresunds Sejlklub Frem.
  • Læs mere om klubben på www.oesf.dk
  • Bliv medlem af klubbens facebookgruppe Øresunds Sejklub Frem
  • Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig igen. Vær opmærksom på, at du derved kan gå glip af nyttige informationer om klubbens aktiviteter mv.
  • Kontorets åbningstid er torsdage 17.30 - 19.00

Frameld dig dette nyhedsbrev