Se dette nyhedsbrev i en browser
Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser"
 
                                                                                                                   Februar 2023

Kære Fremmer.
 
 
 
Vi er snart ved at slutte den sidste vintermåned. Erantis og vintergækker titter frem. I sejlklubben bliver den første forårsmåned, marts, virkelig travl med utrolig mange fælles aktiviteter udover, der måske også skal pusles lidt ved bådene.
 
 I dette nummmer får du indkaldelse til vores årlige generalforsamling. Umiddelbart før, den d. 16.marts,  er der et nyt initiativ, medlemsmøde for ALLE medlemmer nye som gamle. Det har fået overskriften Hvad kan klubben gøre for dig, hvad kan du gøre for klubben?. Mød gerne op. 
 
Der bliver også mulighed for hygge, fest og foredrag.
Allerede 3.marts er der fredagsbar. 
Mad og foredrag i februar er desværre AFLYST, men mød op  d. 23. marts, hvor vi går bag om en aktuel TVproduktion TOGTET . (HUSK at reservere sandwich).
 
 Læs også om det store stævne i august DM-DH, om sejlerskolen og meget andet.
 
 Velkommen ombord
 
  
 Med venlig hilsen 
Øresunds Sejlklub Frem
 
 
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet fremover? Frameld dig via linket nederst i dette brev.
 

HUSK GENERALFORSAMLING 28.MARTS 2023

DER INDKALDES TIL GENERALFORSAMLING D. 28.MARTS KL 19.00.
 

Dagsordenen bliver offentliggjort senest 8 dage inden generalforsamlingens afholdelse.

Ifølge vedtægternes stk. 9 var der deadline for indsendelse af forslag til vedtægtsændringer 1. februar, ændringsforslag skal udsendes samtidig med indkaldelse . Forslag til ændringer :

http://oesf.dk/wp-content/uploads/2023/02/Forslag-til-vedtaegtsaendringer-paa-generalforsamlingen-28.-Marts-2023.pdf

Andre forslag, der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse, og de bliver optaget på dagsordenen.

 
 
læs referater fra sidste generalforsamlinger her  https://oesf.dk/klubben/generalforsamlingen/

MEDLEMSMØDE 16.marts kl.19.00 i klubbens lokaler

HVAD KAN DIN KLUB GØRE FOR DIG. HVAD KAN DU GØRE FOR DIN KLUB.
 
Sejlklubben er langt mere end adgangen til en parkeringsplads for din båd. 
 
Her kan du låne værksted, værktøj, støvsuger og alt hvad der skal til for at klargøre din båd. Her er gode råd fra erfarne sejlere. Et dejligt klubhus og masser af gode arrangementer , fest foredrag og fredagsbar. Grillpølser og gode råd, når båden skal klargøres.
Du kan deltage i såvel sejlerskole, kapsejllads og inspirerende sejlture sammen med andre. Der er en mulighed for at dine børn eller børnebørn kan lære at sejle i joller og kølbåde. Samvær og udflugter for klubbens ældre sammen med gruppen af de grå sæler.
 
 
Men klubben ville ikke stå så sprudlende efter 125 år uden bidrag fra medlemmerne, de frivilliges indsats. For nogle medlemmer er klubben hele livet, for andre et hyggeligt sted og en mulighed  for at yde et lille bidrag til det, der interesserer dig mest. Det er vigtigt, at vi bidrager med det vi kan, har tid til og synes er sjovt.
 
Du og dine ideer kan vi ikke undvære.
 
Derfor mød op til medlemsmødet, der er for ALLE medlemmer, nye som gamle, ældre som yngre,  folk, der har travlt og folk der har tid.
 
Den 16/3 i klubhuset kan du møde klubbens bestyrelse, høre om de udvalg, hvor der også er plads til dig, du kan komme med  gode ideer og være med til at diskutere fremtiden også for den den nye havn og klubhus i Svanemøllens Nord.
 
Klubben byder på gratis øl, vin, vand og scnacks.
 
VI SES
 

FREDAGSBAR NÆSTE GANG Fredag 3.Marts

DER INVITERES TIL HYGGELIGE FREDAGSBARER, HVOR DU KAN KOMME NED I KLUBBEN MED VENNER ELLER FAMILIE  OG MØDES MED DINE KLUBKAMMERATER.

BAREN VIL ÅBNE KL. 16 HVOR DER KAN KØBES DRIKKEVARER TIL GODE KLUBPRISER.

OMKRING KL. 18 VIL DU KUNNE KØBE EN HVERDAGSRET TIL EN PRIS, SOM MATCHER INDKØBSPRISEN FOR RÅVARERNE. DEN 3.MARTS ER DET MØRBRADGRYDE MED KARTOFFELMOS. (MUMS)

HELE AFTENEN ER DER RÅHYGGE OG MÅSKE MUSIK

SOM HOVEDREGEL ER DET 1. FREDAG I MÅNEDEN: 3/3,14/4, 12/5, 2/6.

 

Billeder fra årets første fredagsbar 6/1. Højt humør og lækker skipperlabskovs.

MAD OG FOREDRAG TORSDAG 23 FEBRUAR ER AFLYST.
 
VI BEKLAGER MEGET. MEN DER KOMMER HELDIGVIS ET  NYT I MARTS , SE NEDENFOR.

MAD OG FOREDRAG TORSDAG 23/3

 
I de kolde vintermåneder rykker vi sammen,  Vi spiser sammen inden vi er klar til at fortære et godt foredrag. Lyt med til det  sidste i denne sæson. 
 
MAD OG FOREDRAG 23/3- 2023 : "TOGTET"
Med vikingenavigation og TV-produktion over Atlanten. v/ Esben Jessen.
 
 Kl 18.00 - 19.00 kan du købe en lækker sandwich og øl, vin vand for 100 kr. ( Hvis du vil være sikker på , at der er en sandwich til dig, så skriv til madogforedrag@gmail.com senest 19/3)
 
 

19.00 - 21.00   FOREDRAG.  "TOGTET"

Vi har været så heldige, at lokke vores medlem og manden bag vikingenavigation i serien "Togtet" på DR ( Der har premiere i foråret) til at holde foredrag. Både om navigationens udfordringer for 1000 år siden og hvordan vikingerne alligevel kom frem til Grønland og Amerika. Men også om de specieller udfordringer, det skaber at lave TV produktion om bord på et skib på vej til Grønland.

Se en trailer til serien her:
https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/togtet-ny-dr-serie-rejser-i-vikingernes-fodspor-til-vands-og-til-lands#!/

Mød op til en ekstraordinær spændende klubaften.
 

DM - DH RYKKER TIL SVANEMØLLEHAVNEN

Godt nyt - 25-27 august 2023 skal der sejles DH-DM ud for Svanemøllehavnen. Et af de allerstørste kapsejlladser i Danmark.
Det bliver et kæmpe stævne, hvor Frem sammen med de andre sejlklubber  (KAS og Sundet) i Svanemøllenhavnen går sammen som arrangør . Der bliver brug for alle kræfter og frivillige.
Husk at afsæt dagene og deltag i kapsejladsen.
Vi er stadig på udkik efter frivillige og ville blive så glade hvis I vil være med til at lave en fest på Svanemøllen Nord 🙂
Du udfylder bare denne: https://forms.gle/C3rfGeZZPJwmsHch7
 
 
Læs mere her
 
 
Se den flotte plakat. Alle frivillige får et eksemplar.

SEJLERSKOLEN

Ved Birgit Ryaa Hansen
 
Der er 16. Februar udsendt informationsmateriale fra sejlerskolen@oesf.dk til alle der skal sejle i sommeren 2023, hvis du ikke har modtaget den så tjek dit spamfilter.

Faktura på skolepenge udsendes sidst i februar, skolepenge skal være betalt inden 1. April, hvis du ikke har modtaget fakturaen inden 1. Marts så send en mail til sejlerskolen@oesf.dk.

Vi forventer holder introduktionsmøde onsdag 26. April kl 19:30 for alle elever og lærere. De der skal til prøve i år skal notere sig, at der er repetition af motorlære lørdag 16. September og praktisk prøve lørdag 23. September

DET NYE LÅSESYSTEM. De hvide brikker

DE FLESTE VED DE NU  SKAL BRUGE EN BRIK FOR AT KOMME IND I VORES KLUBHUSE. MEN MANGE HAR IKKE HENTET DERES BRIK:

 

Alle låse kan nu kun åbnes med brik. Det betyder, hvis du ønsker adgang til klubhuset og det nye klubhus i Svanemøllen Nord, skal du bruge en brik.

Bestilling af brik sker ved at udfylde denne formular http://forms.oesf.dk/admin/brik.html , der automatisk sendes til klubben, du får en kvittering for at den aflleveret.

Derefter gøres en personlig brik klar og kan afhentes på kontoret om torsdagen i åbningstiden kl 17:30-19:00 - du får en mail når den er klar til afhentning, regn med ca 1 uges ekspeditionstid. HUSK AT HENTE BESTILTE BRIKKER.

Hvis du har en medlemsnøgle kan du i princippet ombytte den til en brik uden omkostninger..

Ved afhentning af brik betales 250 kr. Det kan enten ske kontant eller via MobilePay eller med det depositum på 250 kr, som er betalt for din nøgle.

Hvis du ikke ønsker en brik kan du returnere nøglen på kontoret om torsdagen i åbningstiden kl 17:30-19:00 og få 250 kr.

 

NYT FRA KLUBBERNE I KLUBBEN

KYSTSKIPPERLAUG

Efterlysning fra Frems Kystskipperlaug 

Vi søger flere friske Frem-medlemmer af vores 80 års gamle laug.

Har du yachtskipper 3 eller mere kan du søge om optagelse i Lauget, deltage i laugets møder og have laugets vimpel til at vaje under sallingshornet.

Det gælder såvel ældre som nye medlemmer af Frem.

Lauget består af ca 17 medlemmer med stor erfaring indenfor mange områder.

Læs mere her Kystskipperlauget

Lad os høre fra dig,- kontakt Oldermanden Uffe Bodeholt på 20627733 eller uffe@bodeholt.dk

HENT ET GRATIS EKSEMPLAR AF JUBILÆUMSBOGEN
 
Alle medlemmer kan nu hente et gratis eksemplar af jubilæumsbogen på klubbens kontor og til klubbens forskellige arrangementer.
 
Bogen kan også købes for 100 kr på kontoret.
KALENDER:
 
ER DU INTERESSERET  I AT VÆRE PÅ FORKANT HER FINDER DU ALLE KENDTE DATOER FOR 2023. F.eks. datoen for stiftelsesfesten i november :-) ?
 
 

BRUG HJEMMESIDEN AKTIVT - LÆS OG FORTÆL SELV HISTORIER

På denne side på vores hjemmeside, ligger der historier fra medlemmerne om sejllads og klubliv. Du kan også bidrage. Send en mail til koojet@oesf.dk
 

Medlemskortet

Klubben udsteder medlemskort til alle medlemmer. Kan bruges som legimitation i andre sejlklubber i ind-og udland. Pris 20 kr.
Skal fornys en gang årligt ved henvendelse til klubbens kontor.
Gælder fra 1.april til 1.april.

ÅBNINGSTID PÅ KONTORET : TORSDAGE kl. 17.30 -19.00. TELEFON: 30290386, mobil 30113989

KØB
 
 
Der er stadig eksemplarer af denne fornemme bog om Svanermøllehavnens historie.
100 kr på Klubbens kontor.
 

Nyhedsbreve, hjemmeside og facebook


Susanne Christiansen er redaktør af Nyhedsbrevene, der påregnes at udkomme 6 - 8 gange årligt.

Klubben har en hjemmeside, hvor alle informationer om Øresundsejlklubben Frem er samlet. www.oesf.dk.  Webmaster er Morten Terf Andersen.

Endelig findes der også en facebookside. Øresunds Sejlklubben Frem. Her kan medlemmer kommunikere med hinanden. Administrator er Morten Terf Andersen.

Har du ris eller ros, gode historier, spændende arrangementer eller flotte billeder, så send dem endelig til koojet@oesf.dk.
 

DEADLINE TIL NÆSTE NYHEDSBREV 10.marts 2022

Om dette nyhedsbrev

 
  • Nyhedsbrevet udgives af Øresunds Sejlklub Frem.
  • Læs mere om klubben på www.oesf.dk
  • Bliv medlem af klubbens facebookgruppe Øresunds Sejklub Frem
  • Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig igen. Vær opmærksom på, at du derved kan gå glip af nyttige informationer om klubbens aktiviteter mv.
  • Kontorets åbningstid er torsdage 17.30 - 19.00

Frameld dig dette nyhedsbrev