Se dette nyhedsbrev i en browser
Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser"
 
                                                                                                                                                                                             august 2023

Kære Fremmer.
 
Mange både er så småt ved at vende hjem til deres faste plads i Svanemøllehavnen eller i Nord. Nogle er måske på vej den anden vej. Alle ønskes god august måned.
 
Og vi kan ikke sige august uden det store stævne i DH-DM og Vandfestival d 25-27/8. Læs mere nedenfor og meld dig til kapsejlladsen eller som frivillig. det bliver sjovt og givende.
 
For skolens sejlerskoleelever er 2.del af sæsonen gået i gang og her venter flere ture, natsejllads og ikke mindst eksamen.
 
Vær ikke i tvivl månedens fredagsbar vender også tilbage  ligesom Mad og Foredrag.
 
Der er stadig mulighed for at nyde sommeren med en kig ind i det tidlige efterår.
 
 
 Velkommen ombord
 
  
 Med venlig hilsen 
Øresunds Sejlklub Frem
 
 
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet fremover? Frameld dig via linket nederst i dette brev.
 

KONTORETS første åbningsdag efter ferien er torsdag 10. August.

VANDFESTIVAL 26. og 27. august

 Aktivitetsudvalget i Frem
 
Kære sejlervenner i FREM
Vi åbner op i havnen og byder alle hjertelig velkommen til en uforglemmelig weekend fyldt med hygge og sjov.
Det er tid til at sætte et stort kryds i kalenderen d. 26. og 27 august, for Vandfestival 2023 er lige om hjørnet.
Denne begivenhed er den perfekte lejlighed til at møde andre medlemmer af havnens klubber samt vores eget skønne fællesskab.
Tag hele familien med, både børn og bedsteforældre, og kast jer ud i en række spændende aktiviteter:
*Hop i havet og nyd det forfriskende vand, eller prøv saunagus eller hoppeborgen.
*Vil du opleve havet fra en anden vinkel, så tag en tur med en J80 eller gaffelrigger. Du kan også udforske hjemmeværnskutteren,overvære spændende redningsøvelser i havnen eller udfordre dig selv på reberbanen.
*Hvis sulten melder sig, byder vores fælles bod på pølser, øl/vand, kaffe og lækre kager, som du kan forkæle dig selv med.
*Lørdagen byder på et spændende Loppemarked/BådJumble, hvor du gratis kan få en bod og sælge ud af alt det, du ikke længere har brug for, eller gøre et godt kup.
Vi har også DH-DM samme weekend, så du har mulighed for at heppe på deltagerne eller selv deltage med din egen båd.
*Aftenen byder på fest på Dokken for alle deltagerne, samt medlemmer fra klubberne i havnen, så det bliver en festlig afslutning på dagen!
*Vi opfordrer alle til at støtte op om vores klub og møde talstærkt op til denne fantastiske begivenhed.
Vi glæder os til at se jer alle sammen i Nordhavn, Baltikavej 11, 2150 Nordhavn, lørdag den 26. og søndag den 27. august. Aktiviteterne om dagen er fra kl. 10- 16.
Husk, at Metro og Bus 164 kører lige til døren, så det er nemt at finde vej
 

BLIV FRIVILLIG

Sundet, FREM, K.A.S. Søspejderne, KØS og andre arrangerer i fællesskab Vandfestival 2023 d. 26. og 27. august kl. 10-16. Det foregår i Nord samtidig med DH-DM. Der vil være mange forskellige aktiviteter og det er der du kommer ind i billedet. 
VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP  
Vi har brug for frivillige til at hjælpe med alt fra at grille pølser, gå på skattejagt, sælge drikkevarer o.a.
Alt hjælp kan bruges om du kan 1 time eller flere bestemmer du selv - vi er bare glade for den hjælp vi kan få. 
Vi betaler i kram, forplejning og point på karmakontoen 
Skriv til festudvalget@frem.dk , hvis du ønsker at give en hånd med.

MAD OG FOREDRAG

I de kolde vintermåneder rykker vi sammen,  Vi spiser sammen, inden vi er klar til at fortære et godt foredrag. Vi spiser sammen og lytter til spændende foredrag bagefter.
 
Det foregår den sidste torsdag i oktober, november, januar, februar og marts måned.
 
I denne sæson skal vi høre om fascinationen ved kapsejlads, vi skal op ad Amazonas floder, høre om prisvindende dokumentarist og film om at sejle og skal vi på en tømmerflåde fra Svanemøllen ud over Stillehavet.
 
Har du også gode ideer til de kommende sæsoner, noget du kunne bidrage med eller noget, du gerne vil høre om, så skriv tll madogforedrag@gmail.com 
 
 
Vi skal blandt andet lytte til Henrik Toft, der netop har sejlet en Frem H-Båd til en 5.plads ved VM. Stort tillykke
 

FREDAGSBAR NÆSTE GANG 8.september kl 16.00

 

Hej alle sejlerkammerater.

Vi er nået frem til den sidste fredagsbar inden sommerferien benyt lejligheden og tag familie og venner ved hånden, kom en tur op i vores hyggelige klubhus og vær med til Fredagsbaren.
Baren åbner kl. 16, hvor der kan købes drikkevarer til rimelige klubpriser.
Omkring kl. 18 vil der blive serveret en hverdagsret. Denne fredag vil retten være hverdagsbar, som du kan købe for 50 kr. inkl. kaffe
Vores musikanlæg stilles frem, så hvis der en nogen der vil spille, byde på en sang eller andet de har på hjerte, vil det være rigtig hyggeligt.

Vi glæder os til at se jer alle sammen.

Billeder fra årets første fredagsbarer

KLUBHUS NORD LIDT PRAKTISK

Klubhus Nord er blevet godt brugt af især medlemmer fra KAS og Frem. Og det er så smart, at det er den samme brik, der skal bruges til døråbning som til vores gamle klubhus.

Havnekort (som er lilla til Svanemøllehavn Nord) kan købes på havnekontoret i Svanemøllehavnen eller trækkes i automaten i Svanemøllehavn Nord, det er altså ikke samme kort som i Svanemøllehavnen. Hvis man skal bruge kortet til åbning af bomme for at parkere, skal man omkring havnekontoret i Svanemøllehavnen for at få kortet kodet til parkering.

Vi håber fortsat, at alle vil være med til det bliver et rart sted at være, og at man er åben overfor at møde og være sammen med medlemmer fra begge klubber.
Klubhuset er indrettet med borde og stole, samt 2 lounge sofaer hvor man kan sidde og slappe af.
 
Der er 2 omklædningsrum med skabe, hvor man kan have sit tøj mens man er ude, men skabene skal tømmes dagligt - så man har altså ikke mulighed for at have et privat skab.

Køkkenet har mikroovn, kaffemaskine og kogekande, og der er porcelæn mv i skabene. Der er opvaskemaskine, hvordan I aftaler omkring fyldning/tømning af denne, må I selv finde ud af, men det er også muligt at vaske op i hånden.
Det er muligt at købe øl/vand fra køleskabet, der skal betales med MobilePay til det nummer der er opslået i køkkenet (det er ikke det samme som i vores gamle klubhus).

Der er 2 toiletter i huset, hvis man skal i bad er det i forbindelse med havnekontoret i Svanemøllehavn Nord hvor man betaler med havnekortet, der også bruges til køb af strøm på broerne
.
Udover lokalerne nede i huset, er der en fantastisk terrasse på taget med udsigt over vandet, vi beder om at møbler fra klubhuset ikke tages med på taget.
FREM har 2 personer, der er kontaktpersoner  i det nye klubhus, det er Majlinda Kuci og Kim Marquart der begge har båd i Svanemøllehavn Nord, men hvis der er flere der gerne vil hjælpe med det nye klubhus, hører vi gerne fra jer, send en mail til frem@oesf.dk

PARKERING

Parkerer du på pladsen skal du huske at have en ny parkeringslicens for 2023-2024.

Den kan fås på kontoret om torsdagen i åbningstiden 17:30-19:00.

Indtil du har en P-tilladelse i forruden kan du risikere at få en afgift hvis du parkerer på pladsen, du kan vælge i stedet at finde parkeringspladser i nærheden f.eks ved roklubberne hvor der er 3 timers parkering.

Du kan købe kort på havnekontoret til parkering på Kulpladsen.

Hvis du har plads i Svanemøllehavn Nord, kan du købe et kort i automaten der, og efterfølgende få det kodet på havnekontoret, så du kan åbne bommene til parkeringspladserne der.

SEJLERSKOLEN

Ved Birgit Ryaa Hansen
 Så er den sidste del af denne sejlsæsonen igang.

Du skal nu til at have styr på, om du kan nå 12 gange undervisningssejllads på dit eget hold,ellers skal du selv lave aftale med en anden lærer, så du kan sejle ekstra gange.
(Telefonnumre står på listen ved trekantskuret).


I august er der Øresund på langs og fælles week-end tur for alle sejlerskolerne, og iseptember er der kapsejlads for elever. Der kommer invitation til alle arrangementer, men tal med din lærer om I sammen skal afsted, for det kræver en fører inden bådene kan tilmeldes.


Der vil også komme invitation til natsejlads, som er obligatorisk at deltage i én gang på de to år sejlerskolen varer.


Der holdes repetition af motorlære lørdag 16. September for de elever der skal til førerprøve i år. Mødetid er kl 10:00 ved trekantskuret - det er ikke et krav, at man møder, men et tilbud
om repetition inden prøven.


Der er førerprøve lørdag 23. September, her skal man afsætte hele dagen til dette, og søndagen 24. September er reservedag.
Der kommer mere information sidst i august. I kan læse lidt om prøve og krav på Sejlunionens side :
https://dansksejlunion.dk/uddannelse/fritidssejleruddannelserne/duelighedsbevis/duelighedsbeviset-praktisk-sejlads


Der kommer mail til alle elever på sejlerskolen sidst i august vedr. vinterens kurser og sejlsæson 2024, så hold øje med jeres mail og tjek jeres spamfilter - mailen kan ende der.


Tilmelding til sejlads i 2024 kommer i oktober/november.

Kapsejlladsaktiviteter i Svanemøllebugten

LÆS HER OG HOLD DIG OPDATERET OM  DH-DM i Svanemøllehavnen, som Frem står bag sammen med K.A.S og Sundet og Svanemøllen Sejlsport)*

Det foregår med udgangspunkt i Svanemøllehavnen Nord 25-27 august.

https://dh-dm.dk/

https://dansksejlunion.dk/nyheder/2022/dh-dm-rykker-til-oeresund

)*Svanemøllebugten Sejlsport er samarbejdsorgan for et antal sejlklubber med hjemsted i Københavns nordlige del.I alt 8 sejlklubber er medlem i foreningen med hjemsted i København Ø.

Læs mere på https://svbsejlsport.dk/

ONSDAGSMATCHEN arrangeres af Svanemøllebugtens Sejlsport og AFSLUTTES I FREMS KLUBHUS MED MAD OG PRÆMIEOVERÆKKELSE

NYT FRA KLUBBERNE I KLUBBEN

KØS.: Sejlads for børn og børnebørn.

 Af Charlotte Andersen
 

KØS Sejlsport har fået 400.000 kr. til renovering af vores plads så den kan blive rigtig fin og give gode forhold for vores unge sejlere.

Derfor er vi på udkik efter søde medlemmer som har lyst til at give en hånd i løbet af foråret og sommeren. Så vi på den måde kan vi få allermest ud af pengene.

Vi er på udkik efter frivillig arbejdskraft, eller måske du har et firma hvor du gerne vil give lidt til ungdommen og give et sponsorat eller rabat enten på arbejdskraft.

Projektet indebærer blandt andet: Søgning af byggetilladelse Oprydning på plads og fjernelse af affald Lægning af fliser Maling af skure Renovering af de eksisterende skure (her skal der blandt andet ordnes noget på gavlene) Indkøb af materialer Det er de store projekter, herudover er der indretning af de små huse vi får leveret til august. Vi vil skabe en Vandsportspark hvor vi kan vise alle de fede aktiviteter vi har gang i.

 
Så kender du en 4-10 årig der skal ned og snuse til vandsport så tilmelder du barnet her Eller måske du kender en ung på 11-15 år? Så kan du læse mere
 

KYSTSKIPPERLAUG

Efterlysning fra Frems Kystskipperlaug 

Vi søger flere friske Frem-medlemmer af vores 80 års gamle laug.

Har du yachtskipper 3 eller mere kan du søge om optagelse i Lauget, deltage i laugets møder og have laugets vimpel til at vaje under sallingshornet.

Det gælder såvel ældre som nye medlemmer af Frem.

Lauget består af ca 17 medlemmer med stor erfaring indenfor mange områder.

Læs mere her Kystskipperlauget

Lad os høre fra dig,- kontakt Oldermanden Uffe Bodeholt på 20627733 eller uffe@bodeholt.dk

HENT ET GRATIS EKSEMPLAR AF JUBILÆUMSBOGEN
 
Alle medlemmer kan nu hente et gratis eksemplar af jubilæumsbogen på klubbens kontor og til klubbens forskellige arrangementer.
 
Bogen kan også købes for 100 kr på kontoret.
KALENDER:
 
ER DU INTERESSERET  I AT VÆRE PÅ FORKANT HER FINDER DU ALLE KENDTE DATOER FOR 2023. Hvornår er der standerhejsning, forårsfest, pinsetur og så gar stiftelsesfest. ?
 
 

BRUG HJEMMESIDEN AKTIVT - LÆS OG FORTÆL SELV HISTORIER

På denne side på vores hjemmeside, ligger der historier fra medlemmerne om sejllads og klubliv. Du kan også bidrage. Send en mail til koojet@oesf.dk
 

Medlemskortet

Klubben udsteder medlemskort til alle medlemmer. Kan bruges som legimitation i andre sejlklubber i ind-og udland. Pris 20 kr.
Skal fornys en gang årligt ved henvendelse til klubbens kontor.
Gælder fra 1.april til 1.april.

ÅBNINGSTID PÅ KONTORET : TORSDAGE kl. 17.30 -19.00. TELEFON: 30290386, mobil 30113989

KØB
 
 
Der er stadig eksemplarer af denne fornemme bog om Svanermøllehavnens historie.
100 kr på Klubbens kontor.
 

Nyhedsbreve, hjemmeside og facebook


Susanne Christiansen er redaktør af Nyhedsbrevene, der påregnes at udkomme 6 - 8 gange årligt.

Klubben har en hjemmeside, hvor alle informationer om Øresundsejlklubben Frem er samlet. www.oesf.dk.  Webmaster er Morten Terf Andersen.

Endelig findes der også en facebookside. Øresunds Sejlklubben Frem. Her kan medlemmer kommunikere med hinanden. Administrator er Morten Terf Andersen.

Har du ris eller ros, gode historier, spændende arrangementer eller flotte billeder, så send dem endelig til koojet@oesf.dk.
 

DEADLINE TIL NÆSTE NYHEDSBREV 5.september 2023

Om dette nyhedsbrev

 
  • Nyhedsbrevet udgives af Øresunds Sejlklub Frem.
  • Læs mere om klubben på www.oesf.dk
  • Bliv medlem af klubbens facebookgruppe Øresunds Sejklub Frem
  • Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig igen. Vær opmærksom på, at du derved kan gå glip af nyttige informationer om klubbens aktiviteter mv.
  • Kontorets åbningstid er torsdage 17.30 - 19.00

Frameld dig dette nyhedsbrev